Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Υποδοχή και φιλοξενία της Τιμίας Κάρας του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Τερρόβου.

     Το τριήμερο 9 με 11 Σεπτεμβρίου ε.έ. η Ενορία μας είχε την ύψιστη τιμή και ευλογία να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει προς προσκύνηση την τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του εκ Τερρόβου
   Στην τελετή υποδοχής προέστει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, συμμετείχαν ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως μας, οι Άρχοντες του τόπου μας, οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχἐς και πλήθος ευλαβών πιστών. Την τιμία Κάρα του Αγίου προσκόμισαν Μοναχοί από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων όπου και φυλάσσεται. Εν συνεχεία, τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού μετ' Αρτοκλασίας. Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά το πέρας του Ιερού Ευχελαίου, εν πομπή αναχώρησε η Τιμία Κάρα για τα Μετέωρα.
    Οι Κληρικοί και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης πόλεως Ιωαννίνων εύχονται σε όλους ο Άγιος Ιωάννης ο εκ Τερρόβου να πρεσβεύει προς Κύριον για τη σωτηρία μας!


















Εκ του Ιερού Ναού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου