Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Προσκυνηματική Εκδρομή στην Καστοριά.

   Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 Προσκυνηματική Εκδρομή στην Καστοριά. Στην εκδρομή συμμετείχαν συνολικά 50 προσκυνητές - προσκυνήτριες όλων των ηλικιών συνοδευόμενοι/-ες από τον π. Νικόλαο Κατσούρα και τον π. Δημήτριο Μακρή.

   Αρχικά, κατευθυνθήκαμε στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας, όπου η γυναικεία αδελφότητα του Μοναστηριού μας υποδέχτηκε με χαρά και μας οδήγησε στο Καθολικό της Μονής. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τη Χάρη της Παναγιάς μας καθώς και την Τιμία Κάρα της νεοφανούς Οσίας Σοφίας, η οποία έζησε και ασκήτευσε στην εν λόγω Ιερά Μονή. Επίσης, επισκεφτήκαμε τον τάφο της Οσίας Σοφίας και το παρακείμενο Εκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκονται πλησίον της Μονής.

   Εν συνεχεία, επιστρέψαμε στην πόλη της Καστοριάς, όπου είχαμε τη δυνατότητα να προσκυνήσουμε το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας της Μαυριώτισσας καθώς και το Παρεκ-κλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Πρόκειται για μία ιστορική Μονή που κτίστηκε το 1084 μ.Χ. στο παραλίμνιο της Καστοριάς. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τον περιβάλλοντα χώρο του Μοναστηριού. Στο φόντο της φωτογραφίας διακρίνονται ο πλάτανος - ηλικίας περίπου 915 ετών - που το έτος 2000 χαρακτηρίστηκε μνημείο φυσικής ιστορίας, καθώς και η Λίμνη της Καστοριάς.




   Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πόλη της Καστοριάς και να επισκεφτούμε τα αξιοθέατα της πόλεως. 

  Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας ευχαριστεί τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες στην προσκυνηματική εκδρομή και ευχόμαστε σύντομα με τη Χάρη του Κύριου μας να μπορέσουμε να διοργανώσουμε και άλλη εκδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου